Sweetartichoke
MES BLOGS
-
Sweet Artichoke
http://sweetartichoke.com/
Des recettes végétariennes, simples et rapides, inspirées par mes origines et mes voyages: Italie, France, Inde et Moyen-Orient, principalement!
DERNIERS ARTICLES (111)
-
Quick polenta idli – Idli à la polenta
(en français, plus bas) One of the great fun that I find in cooking is the endless possibilities of re-inventing traditional recipes, and all the creativity it... Lire la suite
Publié le 15 février 2011 CUISINE, RECETTES -
Maqrood: semolina & date cookies – Makrout: petits gâteaux de semoule aux dattes
(en français, plus bas) Maqrood (magrood, makrout) are North African semolina & date cookies. If I had the pleasure to eat them on numerous occasions, I... Lire la suite
Publié le 10 février 2011 CUISINE, RECETTES -
AWED on Iranian Cuisine Round-Up – Récapitulatif sur la cuisine Iranienne
Hosting January’s issue of AWED has been a great occasion to do some research on Persian food, try a few recipes, bookmark many of them and get to know this... Lire la suite
Publié le 08 février 2011 CUISINE, RECETTES -
Nigella’s Nutella cake – Le cake au Nutella de Nigella
(en français, plus bas) There are times when taking pictures can be terribly frustrating… No matter which angle, which plate, how many dozens of shots and I... Lire la suite
Publié le 30 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Pomegranate and Cucumber salad- Salade de grenade et concombre
(en français, plus bas) Today, I would like to say a few words about a beautiful fruit: Pomegranate, which is very present in Persian cuisine. Lire la suite
Publié le 27 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Penne with beans and pistacchio pesto – Penne au pesto de haricots verts et...
(en français, plus bas) A few days ago, one of my colleagues came back from a trip in Tajikistan and brought us different kind of dry fruits, among which almond... Lire la suite
Publié le 24 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Spicy Roasted Nuts mix – Mélanges de noix grillées et épicées
(en français, plus bas) It is so easy to prepare you own spicy nuts mix and it is a great way to be sure of which and how much oil is put into them ! Lire la suite
Publié le 21 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Okra (bhindi) with tomato & coriander – Gombos à la tomate et coriandre
(recette en français, plus bas) When I started reading my copy of “Plenty” (Ottolenghi’s latest cookbook), my “waow” and “I must try this one” were popping out... Lire la suite
Publié le 18 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Potato & Saffron Tah Dig (Crunchy Persian Rice) – Tah Dig aux pommes de terre e...
(en français, plus bas) When I was in University, one of my professors,who was Iranian, invited the whole class at her place for a dinner. Lire la suite
Publié le 14 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
Spinach & Ginger soup – Soupe aux épinards et gingembre
(en français, plus bas) In French, we tell small children that if they want to grow up they should “eat their soup”. We also praise spinach, which are “full of... Lire la suite
Publié le 09 janvier 2011 CUISINE, RECETTES -
A.W.E.D event announcement – Mast va khiar, iranian cucumber salad – salade...
(en français, plus bas) This month, I am delighted to be hosting A Worldly Epicurean’s Delight, better known as A.W.E.D. It is a monthly event started by DK fro... Lire la suite
Publié le 06 janvier 2011 CUISINE, RECETTES