Tarte au saucisson à l'ail / Makkara-peruna-juustopiirakka

Par Maurelita

Lounastimme työkavereitten kanssa jokin aika sitten idyllisessä kortteliravintolassa, jonka omistaja tekee itse tarjolla olevat suolaiset piirakat, lämpimät annokset ja toinen toistaan houkuttelevammat jälkiruokatortut. Ohessa oma improvisaationi reseptistä :

Makkara-peruna-juustopiirakka

valmis voitaikina
ruokaisaa leikkelemakkaraa paksuina siivuina
3-4 keitettyä perunaa
1/2 sipuli
voimakasta juustoa (esim brie)
kermaa
6 kananmunaa
pippuria

Levitä voitaikina piirakkavuokaan (ihanteellisesti 28cm halkaisijaltaan) leivinpaperille, lämmitä uuni 180-asteiseksi.

Asettele peruna- ja makkarasiivut, pieneksi pilkottu juusto ja ohuet sipulirenkaat taikinan päälle, lisää pippuroitu kermamunaseos ja ripottele roimasti juustoraastetta päälle.

Paista 180-asteessa n 15 minuuttia ja tarjoile haaleana hunajaviinietikkakastikkeella maustetun vihersalaatin kanssa.

   *   *   *

Nous avons déjeuné dans un petit restaurant de quartier il y a quelque temps, et je me suis lancée le défi de reproduire une tarte salée qui nous avait beaucoup plu :

Tarte au saucisson à l'ail, aux pommes de terre et au fromage

pâte feuilletée prête à dérouler
saucisson à l'ail en tranches fines
3-4 pommes de terres cuites
1/2 oignon
du fromage bien parfumé (par exemple du brie)
crème liquide
6 oeufs
poivre

Etaler la pâte feuilletée dans un plat de 28cm de diamètre, préchauffer le four à 180°C.

Disposer les tranches de saucisson à l'ail au fond, ensuite les pommes de terre tranchées, le fromage coupé en morceaux et les rondelles d'oignon. Verser dessus les oeufs mélangés avec la crème et poivrés et parsemer de gruyère râpé.

Cuire à 180°C pendant environ 15 minutes et servir tiède avec une salade verte assaisonnée de vinaigrette au miel.