Salade colorée d’été / Colourful Summer Salad

Par Lesrecettesdupanier

Le contenu du panier de la semaine 27 a disparu sans utilisation particulière ne serait-ce cette salade aux belles couleurs et aux accents sucré/salé. Elle associe différents légumes nouveaux (et un fruit!) sur une note asiatique par son assaissonnement.

Salade colorée d’été / Colourful Summer Salad :

Ingrédients : (pour 4 personnes)

- 1/2 chou-rouge nouveau

- 4-6 carottes nouvelles

- 1/2 pomme

- 1 poignée de coriandre fraîche

- 5 cs de vinaigre de riz

- 1 cs d’huile de sésame

- 1/2 cs de sucre

Préparation :

Laver le chou rouge et le couper en très fines lanières. Laver puis peler les carottes et la pomme. Les émincer en fines lanières à l’aide d’un économe.

Rassembler dans un saladier. Ajouter le vinaigre, le sucre et l’huile. Laisser macérer une vingtaine de minutes au froid. Ajouter la coriandre hachée.

Bon appétit.

English below

The content of the basket of week 27 disappeared without particular use apart this salad with beautiful colours and sweet&sour accents. It combines several new vegetables (and some fruit) in an Asian way due to its dressing.

Colourful Summer Salad:

Ingredients: (for 4 people)

- 1/2 red cabbage

- 4-6 baby carrots

- 1/2 apple

- 1 handful of fresh coriander

- 5 tablespoons rice vinegar

- 1 tablespoon sesame oil

- 1/2 tbsp sugar

Preparation:

Wash the red cabbage and cut into very thin strips. Wash and peel the carrots and the apple. Chop into thin strips using a vegetable peeler.

Put everything together in a bowl. Add the vinegar, the sugar and the oil. Let marinate for twenty minutes in the fridge. Add the chopped coriander.

Bon appetite.