Les Ingrédients (pour 4/6 pots)
- 20 cl de boisson au praliné Bjorg, ou de lait d'amande
- 30 cl de lait ou de lait de soja
- 50 g de sucre
- 3 feuilles de gélatine
Pour le coulis
- une dizaines de fraises et de myrtilles
- 1 citron
- 20 g de sucre
- 1 càs de maizena
La Recette
- Faites bouillir le lait de soja et le lait d'amande, ajoutez le sucre.
- Diluez la gélatine et ajoutez-la au lait, mélangez, et réservez.
- Placez dans des pots en verre et mettre au frais plusieurs heures.
- Faites revenir les fruits avec le sucre et le jus de citron à feu moyen.
- Une fois bien cuits, ajoutez la maizena diluée dans de l'eau froide.
- Servez les panna cotta avec le coulis dessus.
I was invited some time ago by Bjorg for a culinary workshop, and to test their new products. I made this panna cotta with their praline drink. During the workshop we also made a panna cotta (gingerbread) but with agar agar, personally I prefer the gelatin because it brings more smoothness.
Ingredients (for 4/6 persons)- 20 cl praline drink from Bjorg, or almond milk- 30 cl of milk or soy milk- 50 g of sugar- 3 sheets of gelatin
For the coulis- A dozen strawberries and blueberries- 1 lemon- 20 g of sugar- 1 tbsp cornstarch
The Recipe
- Boil the soy milk and almond milk, add sugar.
- Dissolve gelatin and add it to the milk, stir and set aside.
- Place in glass jars and chill for several hours.
- Cook the fruits in a pan with sugar and lemon juice over medium heat.
- Once cooked, add the cornstarch diluted in cold water.
- Serve the panna cotta with the coulis on it.