A very comforty and gently stewed dish.
The parmesan cheese adds a great and nice touch
to this Italian recipe!
Adapted from Jamie Oliver:
-3 eggplants
- Olive oil
- 1 onion, peeled
- 1 clove of garlic
- 1 can of peeled tomatoes (or 5 fresh tomatoes)
- 1 large handful fresh basil
- 3 large handful grated Parmesan cheese
- 150g mozzarella
Slice the eggplants into 1cm thick slices.
In a pan, brow the onion, garlic with the tomatoes and oil.
Cook for 15min.
Meanwhile,cook the eggplants in a large pan.
When the tomato sauce has reduced, add alt, pepper and the basil.
In a large dish, alternate layers of tomato, thin layers of Parmesan cheese, layers of eggplants.
Finish with a layer of crumbled mozzarella. Bake in the oven for 1/2 an hour.
Un recette réconfortante et bien mijotée.
Le parmesan ajouter une touche gourmande
à cette recette italienne!
Adapté d'une recette de Jamie Oliver
- 3 aubergines
- Huile d'olive
- 1 oignon coupé finement
- 1 gousse d'ail
- 1 boite de tomates pelées (ou 5 tomates fraiches)
- Une grosse poignée de basilic frais
- 3 grosses poignéesde Parmesan rapé
- 150G mozzarella.
Couper les aubergines en lamelles d'environ 1cm d'épaisseur.
Dans une poele, faire revenir d'oignon, l'ail avec les tomates et l'huile.
Cuire 15min.
Pendant ce temps, faire cuire les aubergines dans une grande poele.
Quand la sauce à la tomate a réduit, ajouter sel, poivre et le basilic ciselé.
Dans un grand plat à gratin, alterner couche de sauce, fine couche de Parmesan et
couche d'aubergine. Repéter l'opération. Terminer par la mozzarella émiettée.
Cuire au four une demi heure.