Magazine Asie

Mandarine & spices syrup for sick days

Par Watermeloun

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I had planned many things to do this week-end. Unfortunately, the cold weather and the beginning of flu have me stuck in bed. You might know how much I love to drink hot beverages along the year, and especially, in the holliday season. So instead of showing you my last adventures in the forest, I will share with you this great recipe. To make this delicious syrup, you will need four big mandarines, five hundred grams of white sugar, a cinnamon stick, a piece of fresh ginger, and a small amount of water.


First, zest the mandarines, and squeeze the juice out. In a saucepan, add the water and the sugar. Once it’s boiling, add the zest and the cinnamon stick, keep boiling for fifteen mnutes. Then add the mandarine’s juice. Wait for five more mintes. Now you’re ready to pour the syrup into sterilized jars. Let it cool down and enjoy!

You could either appreciate the syrup with hot water (with a tiny mug warmer it’s even better), or with cold, sparkling water.

※※※

Avec le retour de la neige et mon petit début de grippe, je n’avais qu’une envie, c’était de vous partager l’une des dernières recettes que j’ai trouvé. Vous le savez déjà j’adore les boissons chaudes, et comme la période des fêtes est révolue, je ne veux pas profiter de toutes ces merveilleuses boissons avant l’année prochaine.
Alors aujourd’hui je vous propose de réaliser un petit sirop trouvé ici, et qui m’aide à me sentir un petit peu mieux en ce dimanche neigeux.

Il vous faudra quatre grosses mandarines, cinq cent grammes de sucre en poudre, un bâton de cannelle, un gros morceau de gingembre, et un petit peu d’eau. Commencez par zester les mandarines et les presser. Dans une casserole, versez cent vingt-cinq millilitres d’eau. Lorsque l’eau frémit, ajoutez le sucre. Attendre qu’il soit complètement dissolue et ajoutez ensuite le zeste et le bâton de cannelle. Attendre quinze minutes puis ajoutez le jus de mandarine. Au bout de cinq minutes c’est prêt! Vous n’avez plus qu’à verser à l’aide d’un chinois le sirop dans une conserve préalablement stérilisée.



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