Aujourd'hui j'ai un peu modifié la recette classique en parfumant le beurre à l'ail et au persil ce qui apporte une dimension assez différente mais bien plus goûteuse!
Ingrédients (pour 4 personnes):
-10 tranches de pain blanc sans croute (anglais de préférence)
-1 petit concombre
-50g de beurre demi-sel ramolli
-1/2 gousse d'ail
-1 cuillère à soupe de persil émincé
-sel, poivre
Épluchez et coupez finement le concombre, placez-le dans un égouttoir et versez un peu de sel pour le faire dégorger au moins une demi-heure.
Pendant ce temps, incorporez le persil et l'ail finement émincé au beurre. Puis ajoutez-y un peu de poivre. Etalez ce beurre sur chaque tranches de pain. Essuyer les tranches de concombre avec un papier absorbant puis placez-les sur le pain et formez vos sandwichs.
What's more British than cucumber sandwiches?? Eaten by our English friends at tea time, I usually like to have them for appetizer! Actually my first Christmas with my fiance's family, they asked me to make a few Anglo-saxon appetizers and it's without an hesitation that I made these sandwiches! And they were a hit!
Today I changed a bit the classical recipe and seasoned the butter with garlic and parsley which brings a different dimension to the recipe and it's really tasty!
Ingredients (for 4 persons):
-10 slices of white bred without crust (English bread is better)
-1 small cucumber
-1/4 cup of softened salted butter
-1/2 garlic clove
-1 tablespoon of minced parsley
-salt, pepper
Peel and cut thinly the cucumber, put it in a colander and pour a little bit of salt to drain it at least half an hour.
Meanwhile incorporate the parsley and minced garlic in the butter. Than add a little bit of pepper. Spread this butter on each slices of bread. Whip the slices of cucumber with a paper towel and put them on the butter and form your sandwiches.