I know, Easter has gone. But every year I find some fantastique recipes of Easter biscuits, home made baking treats with Easter egss....and when next year arrives, I have lost them again- by the time I find them, it's too late. Not this time: I have writen them down here, well in advance!
HOT CROSS BUNS
Pour commencer vous allez peut etre faire des petits pains de Croix epicés (une specialité anglaise pour Paques)- ils y a de tres bonnes recettes (tout en anglais of course) chez Delia, chez Allrecipes.com, et une version tres appetissante que le site du Guardian. Malheusement cette année je n'ai pas eu le temps de faire les miens. J'ai acheté les Hot Cross Buns gourmands a la mandarine d'HestonBlumenthal in Waitrose. Pas d'excuse, l'année prochaine je m'y mets.
To start, you might be makign your own Hot Cross Buns. I found some great recipes on Delia's website, at Allrecipes.com, and a very yummy looking version on the Guardian's website. I haven't tried any for lack of time sadly, and bought us some of Heston Blumenthal's super tasty Mandarin Hot Cross Buns from Waitrose this year. But next year, no excuse :)
One of Felicity's perfect hot cross buns. Photograph: Felicity Cloake for the Guardian
LEMON CURDIl n'y a qu'une recette pour moi: Celles de Karen Burns Booth (@Lavender&lovage sur Twitter). Lemon curd et aussi lemon&orange curd (ma preferée).
Only one recipe for me and it's from Karen Burns Booth (@Lavender&Lovage on Twitter). Lemon curd and also lemon&orange curd (my new favourite).
SIMNEL CAKE
Je suis accro de pate d'amande depuis toute petite. Donc le Simnel cake vous pensez! La j'ai craqué pour la version muffin de Lauralovescakes. Trop cool.
I have been a true marzipan addict since I have been little. So of course, love Simnel cake! Real soft spor for those Simnel muffins from Lauralovescakes.
MORE MARPIZAN TREATS
J'adore :) sans commentaire- les Figolli- biscuits lapins de Paques fourrés a la pate d'amande de Sweetapolita. Top!
I.Love.Them. No further comments- Figolli- little rabbit shaped biscuits filled with marzipan from Sweetapolita. Top!
CHOCOLATE
Bien sur il y a a Hotel Chocolat pour les grandes occasions du chocolat. Je les aime beaucoup. Mais la, je dois dire que j'ai été serieusement seduite par The Grownup chocolates Company. Leurs barres sont simplement divines, surtout la barre praliné et aussi cacahuetes caramel salé. Et le packaging est trop beau! Un coin de paradis :)
Of course you can always rely on Hotel Chocolat for big occasions when it comes to chocolate. I like them A LOT. But I have been seriously seduced by The GrownUp Chocolate Company. Their chocolate bars are simply divine, especially the crunchy praliné eand the peanut and salty caramel ones. And their packaging is so beautiful! A little corner of paradise :)
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