Quiche aux poireaux et à la muscade

Par Chefinthehouse

A nice Fall day,
Leeks coming from the neighbor's garden,
In a word, I love the country!
So let's be quick, we want some tart for lunch! 

- 1 flaky pastry
- 3 eggs
- 1 glass of milk
- 4 leeks
- bacon cubes
- 1 small shallot
- Nutmeg 

Rince and cut the leeks. Slice the onion.
Brown them in a sauce pan with a little butter. Add the bacon.
When the leeks are cooked, spred them over the paste.
Beat the eggs with the milk, nutmeg, salt and pepper
and pour the mixture over  the leeks. Bake in the oven for about 30min.
For another version of a leek tart, see here

 

Une belle journée d'automne,
Des poireaux venus du jardin de la voisine,
En un mot, les joies de la campagne!
Alors vite, une tarte pour le déjeuner!

- 1 pâte feuilletée 
- 3 oeufs
- 1 verre de lait
- 4 poireaux
- Des lardons 
- 1 petite échalotte 
- Muscade 

Rincer et couper les poireaux. Emincer l'echalotte.
Les faire revenir dans une casserole avec un peu de beurre.
Ajouter les lardons.
Quand les poireaux sont cuits, les déposer sur la pâte.
Battre les oeufs avec le lait, la muscade, du sel, du poivre
et verser la préparation sur les poireaux. Faire cuire au four environ 30 min. 
Pour une autre version de la tarte aux poireaux, voir ici.