I make this cake for the end-of-the-year/summer party at work.
I wanted to try something new, and also something that used
the ingredients I had available in my kitchen!
So here is the recipe: full of flavors and smooth in the mouth!
I only reduced the oil quantity from the original recipe.
- 2 cups flour
- 1 1/4 cup sugar
- 1 tbsp baking soda
- 1 tsp cinnamon
- 3 eggs
- 7 fl oz neutral oil
- 3 bananas
- 3 oz canned pineaple
Mix the flour, sugar, cinnamon and baking soda. Add the eggs, oil, mashed bananas and pineapple with the juice.
Divide the mixture between 2 greased tins and bake in the oven for about 25-30min .
Let the cakes cool down and prepare the frosting:
- 6 oz cream cheese
- 2 oz unsated butter
- 7 oz icing sugar
Mix the ingredients until smooth and spread between the layers of the assembled cakes.
Spread the remaining frosting on the top.
Spread some pecan over the cake, or as I did, with some remaining diced pinneaple.
J'ai fait ce gâteau pour la soirée de fin d'année-d'été au travail.
Je voulais réaliser quelque chose de nouveau et qui utilisait les ingrédients
que j'avais de disponible dans ma cuisine!
Voici donc la recette: pleine de saveurs et fondante en bouche!
J'ai simplement réduit la quantité d'huile par rapport à l'originale.
- 250g farine
- 250g de sucre
- 1càc de cannelle
- 1càs de levure
- 3 oeufs
- 200ml d'huile neutre
- 3 bananes
- 85g d'ananas en boîte
Mélanger la farine, le sucre, la levure et la cannelle.
Ajouter les oeufs, les bananes écrasées ainsi que l'ananas avec son jus.
Diviser la préparation en deux et faire cuire dans deux moules beurrés.
Cuire au four environ 25-30m puis laisser refroidir. Préparer le glaçage.
- 175g de fromage frais type Philadelphia
- 55g de beurre
- 200g de sucre glace
Mélanger les ingrédients et répartir le glaçage entre les deux gâteaux assemblés.
Tartiner le restant sur le dessus du gâteau.
Parsemer de noix de pécan, ou comme moi, de dés d'ananas.