Ma Tarte à la Rhubarbe ☀ My Rubarb Tart

Par Aboutfoood




Le printemps est bien là, les cerisiers sont en fleur, et la rhubarbe fait son arrivée pour notre plus grand plaisir. Allez hop, une petite tarte!
Les Ingrédients
Pour la pâte sablée :
- 250g farine
- 100g beurre
- 1 oeuf
- 100 g sucre
- 1 pincée de sel
- 1 citron bio
Pour la garniture :
- 4 branches de rhubarbe
- 1 oeuf
- 15 cl de crème liquide
- 40g de poudre d'amandes
- 50 g de sucre
La Recette
  1. Coupez la rhubarbe en morceaux, la placez dans un bol et saupoudrez de sucre.
  2. Placer la farine dans un grand saladier et faites un puits au milieu. Dans un autre récipient, mélangez le sucre, l'oeuf et le sel.
  3. Versez ce mélange dans la farine avec le zeste de citron et mélangez.
  4. Ajoutez le beurre mou en petits morceaux et bien malaxez.
  5. Formez une boule, puis étalez-la au rouleau. Déposez-la dans un moule à tarte beurré.
  6. Dans un bol, mélangez le sucre, la crème, l'oeuf et la poudre d'amandes. Mélangez cela dans la rhubarbe et placez le tout sur la pâte.
  7. Enfournez pendant environ 45 minutes à 200°C.
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Spring is finally here, cherry trees opening their blossoms, and rubarb's season begins for our biggest pleasure. There there, a little tart!
The Ingredients
For the pastry:
- 250g flour
- 100g butter
- 1 egg
- 100 g sugar
- 1 pinch of salt
- 1 organic lemon
For the garnishing:
- 4 long pieces of rubarb
- 1 egg
- 15 cl liquid cream
- 40g of almond powder
- 50 g sugar
The Recipe
  1. Cut the rubarb into cubes, place it in a bowl and sprinkle sugar on it.
  2. Put the flour in a salad bowl and make a sort of hole in it. In another bowl, mix the sugar, salt and egg.
  3. Pour this mixture into the flour with the lemon zest, and mix.
  4. Add the butter (soft not melted) into little pieces, and knead firmly with your hands.
  5. Make a ball and spread it with a rolling pin. Put it into a buttered tart mold.
  6. In a bowl, mix the sugar, cream, almond powder and cream. Mix it with the rubarb and place everything onto the pastry.
  7. Bake for about 45 minutes at 200°C (T 7).