I recently went to IKEA on a mission to buy enough storage solution pieces to sort out the play room! After such an expedition (it IS!) and a lovely lunch there by the way: Swedish meatballs, steamed new potatoes and lingonberry sauce, I came back home as quickly as possible since my all my "in-law family" where here for diner. Why do I tell you all that? Because due to the lack of time I faced, I decided to try a new pudding recipe- with the few ingredients I had at home. It was so easy and so delicious that I still don't quite believe it!
Ingredients:
3 blancs d'oeuf
1 cuil. a café de maizena
170g de sucre en poudre + 2 cuil. a café en plus
125ml de creme chantilly (Fleurette)
250g de fraises, framboise, groseilles, mures ou cassis (frais ou congelés)
5 cuil. a soupe de sucre glace
Ingredients:
3 egg whites1 teaspoon cornflour170g caster sugar125ml whipping cream250g red berries (fresh or frozen)5 tablespoons icing sugar
La recette en 5 coups de cuilleres:
( Prechauffer votre four a 120 degres)
1. Battez les blancs en neige avec la maizena jusqu'a l'obtention de blancs fermes- a quel point ajoutez les 170g de sucre en poudre cuillere par cuillere en battant bien chaque fois pour obtenir un preparation onctueuse sans grains de sucre.
2. Etalez le melange sur une plaque de cuisson recouverte de papier alimentaire pour obtenir un rectangle de 20x30cms, et faites cuire pendant 20 minutes.
3. Sortez votre meringue et retournez la sur un deuxieme rectangle de papier alimentaire saupoudré de 2 cuil. a soupe de sucre glace (pour qu'elle ne colle pas) , avant de décoller doucement le papier alimentaire du dessous, sur lequel elle a cuit.
4. Montez votre creme et sucre glace en chantilly (ou aidez vous d'un syphon!)
5. Etalez la creme sur la meringue avec les fruits rouges et le restan du sucre en poudre avant de rouler le tout.
(pre-heat your oven to 120 degres- 250 F- Gas mark 1/2).
1. Whisk the egg whites and cornfour to soft peaks, at which point you can add the caster sugar (spoon by spoon, whisking well in between to obtain a smooth mix without any grain of sugar).
2. Spread the mixture on a baking tray covered with baking parchment to get a 20x30cms rectangle, and bake for 20 minutes.
3. Take the meringue out of the oven and turn it over a second piece of baking parchment sprinkled with 2 tblspoons of icing sugar (to avoid it sticking to it), before carefully peeling off the bottom layer of baking parchment the meringue cooked on.
4. Whisk the whipping cream and remaining icing sugar to ferm peaks.
5. Spread the whipped cream on the meringue, sprinkle the fruits and a little extra caster sugar if you wish before rolling into a log shape.
Voila! Vraiment, c'est si bete mais si bon- comme manger un nuage.
Bon apetit!
PS: Cette recette vient d'un livre fabuleux que mon mari fantastique m'a offert pour Noel: Cinnamon, spice and warm apple pie./This recipe is adapted from: Cinnamon, spice and warm apple pie- ed Ryland, Peters and Small.abonnez vous a mon blog! vous recevrez une email chaque fois que j'ajoute une recette. clicker ici