J'ai récemment fait l'acquisition d'une magnifique petite cocotte et j'ai voulu tester ce type de cuisson.
Et le résultat est exquis. La cocotte permet un coeur de chaleur et surtout garde tous les arômes.
J'ai concocté une part de gigot d'agneau accompagné de poivron confit et tomates cerises. Le tout agrémenté du romarin qui prend l'air sur le rebord de ma fenêtre. Un délice!
Pour une cocotte / une personne:
- 100g de gigot d'agneau
- 1 poivron
- Quelques tomates cerises
- Romarin
Laver et couper les légumes. Les placer dans la cocotte avec la viande, le romarin et une cuillerée d'huile d'olive. Ajouter un demi verre d'eau. Couvrir avec le couvercle et faire cuire au four 45min.
I have recently acquired a nice pot and I wanted to try this type of cooking.
The result is exquisite. The pot allows the food to be cooked in a heart of heat and to keep all the flavors.
I prepared a piece of leg of lamb, with a confit of pepper and small tomatoes. The whole was flavored up with some rosemary taken from the plant taking the air on my window edge. A delicious dish!
For a pot / one person:
- 100g leg of lamb
- 1 pepper
- A few small tomatoes
- Rosemary
Clean the vegetables and cut them. Place them into the pot with the meat, rosemary and a tsp olive oil. Add half of a glass of water. Cover with the lid and cook in the oven for 45m