Salmiakkimuffinit * Muffins à la réglisse salée "salmiakki"

Publié le 26 septembre 2010 par Maurelita

Ulkosuomalaisten matkatavaroissa kulkeutuu mitä huvittavampia aarteita Suomesta asuinmaahan, ja ulkkarit kilpailevatkin keskenään kuka keksii hauskimman uuden tuotteen koti-ikävän lieventämiseen. Facebook-keskustelussa paljastui mm niinkin outoja hamstrauskohteita kuin tiskirätit, leivinpaperi, paistinpannut, meikkivoide...


Minun viimeisin lisäykseni kotimaan ostoslistaan on salmiakkirouhe, jolle vihdoin kehittelin tarpeenkin. Salmiakkimuffinit kuullostavat epäilyttäviltä, mutta pienen hienosäädön jälkeen kehittyi oheinen oma resepti :

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl sulaa voita
1 dl sitruunanmehua
200 g vaniljajugurttia
1 dl salmiakkirouhetta
4 dl venhäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus :
2 dl tomusokeria
4 rkl sitruunamehua

Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, ja lisää sulatettu voi ja sitruunamehu. Sekoita mukaan jugurtti, salmiakkirouhe sekä jauho-leivinjauhe -seos.

Annostele muffin-vuokiin (n 16 kpl) ja paista 20min +200°C uunissa.

Anna jäähtyä, tee paksu kuorrute tomusokerista ja sitruunamehusta ja lisää päällimmäiseksi esim Apteekin Salmiakkia tai värillistä strösseliä.

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Les Finlandais expatriés apportent des choses pour le moins curieuses en rentrant de leur pays, et on s'épate entre nous avec les trouvailles diverses et variées pour soigner le mal du pays.

Ma dernière découverte fut la réglisse salée concassée ; les bonbons durs réduits en petits morceaux convenant parfaitement aux pâtisseries - d'où la recette de muffins à la réglisse salée, ou salmiakki comme on l'appelle en finnois.

3 oeufs
3 dl de sucre
1 dl de beurre fondu
1 dl de jus de citron
200 g yaourt à la vanille
1 dl de bonbons à la réglisse salée concassés
4 dl de farine
3/4 sachet de levure

laçage :
2 dl de sucre glace
4 càs de jus de citron

Battre les œufs et le sucre pour obtenir une mousse ferme, ajouter le beurre fondu et le jus de citron. Incorporer le yaourt, les bonbons concassés et le mélange de farine et de levure.

Repartir dans les moules à muffins (environ 16) et faire cuire à +200°C pendant 20 minutes.

Laisser refroidir, décorer avec un glaçage épais et saupoudrer de vermicelles ou de perles multicolores.