Wanted: some plump, smooth and strongly chocolate flavored little cakes!
The cupcakes are back again! This time I wanted a recipe not only nice to look at, but also tasty. I noticed that cupcakes are often pretty and elaborated, but what we want is also a cake that has taste and nice in the mouth.
Be prepared for chocolate!
- 1/4 cup soft butter
- 1/4 cup sugar
- 1 egg
- 3/4 cup self raising flour
- 1 tsp cocoa powder
- 3 tbsp plain chocolate
In a bowl, beat all the ingredients together, starting with the butter, sugar, egg and then add the flour and cocoa powder until smooth. Spoon the dough into cupcake cases (3/4 full) and bake in the oven for about 15min (a knife should come out of the cupcakes clean).
Prepare the topping: Melt the plain chocolate in a bowl with a tbsp of whipped cream.
When the cupcakes are ready, let them cool and then decorate with the chocolate and a little icing sugar.
To be eaten straight away!
Wanted: des petits gâteaux dodus, moelleux et très chocolatés!
Les cupcakes font leur retour! Cette fois je voulais une recette non seulement belle à voir, mais qui ai également du goût. J'ai remarqué que les cupcakes sont souvent jolis et élaborés, mais ce que l'on veut c'est aussi un gâteau qui soit bon et beau dans la bouche.
Soyez prêt pour le chocolat!
- 55g de beurre mou
- 55g de sucre
- 1 oeuf
- 85g de farine à levure
- 1 c à café de cacao en poudre
- 55g de chocolat en morceaux.
Dans un bol, mélanger tous les ingrédients ensemble en commençant par le beurre, le sucre, l'oeuf, puis ajouter le farine et le cacao jusqu'à obtenir un pâte lisse. Remplir des caissettes à cupcakes à l'aide d'une cuillère (aux 3/4) et faire cuire au four pendant environ 15min ( la lame du couteau doit ressortir lisse)
Preparer le topping: Faire fondre les morceaux de chocolat avec une cuillerée de crème fouettée.
Quand les cupcakes sont prêts, laisser refroidir et les décorer de chocolat et de sucre glace.
A dévorer sans plus attendre!