En entrée, Fanny nous a préparé une soupe froide de petits pois à la menthe, une quiche au cottage cheese et une salade au fromage blue.
Le plat, préparé par Sylvain, était le Bœuf Wellington avec des petits pois et de la purée.
En dessert, j’avais préparé un Syllabub (photo suivante) et un Eton Mess (photo dans la version anglaise plus bas).
On a bu un vin géorgian pendant le repas.
Voici la recette du Syllabub qui était trop riche à mon avis.
Syllabub au citron Ingrédients300 ml de crème60 ml de sherry4 càc de sucreJus de deux citronsZeste d’un demi-citronMéthodeMélanger le sucre, jus et zeste de citron et sherry le sucre pour que le sucre fonde.Ajouter la crème et fouetter jusqu’à ce que le mélange épaississe.
Mettre dans des verres et laisser prendre au frais.
*** Last Friday, Marion, Fanny, Sylvain and I met around a very British dinner. We have decided to meet once a month for a theme dinner and this time it was a British menu.For the drinks, Marion made Cornish pasties and brought (and prepared by Sylvain) a cocktail with Pimms and a cucumber, mint and geranium juice.
For the starters, Fanny made a pea and mint soup, a cottage cheese quiche and a blue cheese salad.
For the main course, Sylvain made Beef Wellington with mash and peas.
For the dessert, I made Lemon Syllabub (photo above in the French version) which I thought was very rich) and Eton Mess (photo below).We drank a Georgian wine with our meal.
Here’s the recipe.
Lemon SyllabubIngredients300ml cream60 ml sherry4 tbsps sugarJuice of two lemonsZest of half a lemon
Method:Mix the sugar, sherry and lemon juice and zest and whip still sugar dissolves.Add cream and beat till thick. Pour in glasses and let it set in the fridge.
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