La Mona de Pasqua en Catalunya

Publié le 08 avril 2009 par Christine



voici un détail en chocolat qu'on peut mettre en décoration sur le gâteau
La Setmana Santa est une période  qui compte  beaucoup de plats et de desserts typiques. À Valence, Catalogne, et Múrcia ce gateau de Pâques appelé "mona de pasqua" est  un gâteau de biscuit décoré avec du chocolat, beurre et autres ingrédients,  avec des figurines de sujets d'actualité. Même les oeufs durs ont été remplacés par des oeufs de chocolat ou de sucre, capables de parvenir à des dimensions gigantesques.

http://www.tv3.cat/videos/303049/La-mona-de-Pasqua

http://www.catimenu.com/gastronomiacati.htm

http://www.noubarris.net/web20/login/noti_petita.php?fecha=2007/04/09
recette en catalan LA MONA DE PASQUA
traducteur de catalan http://traductor.gencat.cat/

INGREDIENTS:
-6 ous
-250 g farina
-250 g sucre
-1cullerada de llevat


GUARNIMENT:
-melmelada de préssec
-fruites confitades:cireres,meló, síndria, peres i taronges.
-figures de xocolata
-mantega


PROCEDIMENT PER FER EL PA DE PESSIC:
Es separen les clares dels rovells d'ou. Es col.loquen en un vol i s'hi afegeix el sucre. Es remena fins que es forma un massa ben fina.
En un altre vol es posen les clares i es munten a punt de neu.
Ara, al vol dels rovells hi afegim les clares i ho remenem a poc a poc.
Seguidament hi afegim la farina i ho barregem tot suament.
Agafem una plata rodona untada de mantega i tirem tota la pasta anterior,i la col.loquem al forn a 160 graus durant 25 minuts.


PROCEDIMENT PER FER EL GUARNIMENT:
Tallem el pa de péssic pel mig (horitzontalment) i hi posem la melmelada ben escampada.
Pel damunt ho la untem de mantega i pels costats de melmelada .
Posem les ametlles pel voltant del pa de péssic, i la fruita a sobre, fent alguna forma (flors...)
.Per acabar hi col.loquem la figura de xocolata.

 
Voici quelques liens de fabrication de Mona de Pasqua
http://www.amposta.info/gastronomia/mones.htm