Magazine Cuisine

American Tea-Party

Par Foodiefroggy

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A laid-back sunday afternoon with friends...Add to this a common love for the USA, and you will obtain an american tea-party ! Yes, far, very far from the sophisticated British High Tea, but so less stuffy and so more convivial .Very convenient for both adults and kids.
A great occasion for me to share Christophe Felder (a renowned Pastry Chef in France) 's Brownie recipe. What makes his brownie special is that he adds a scrumptious ganache on top. But as I had many kids at home that afternoon, I chose to make it ganache-free, the cake would have been too "dark-chocolatey" for their taste. But, really, feel free to follow his recipe, I am sure it must be to die for.
On the photographed plate : a slice of caramel cake, a brownie square, a pear muffin with coffee icing, a raspberry muffin with girly icing and a mini raspberry cheesecake.
My recipes :
Caramel Cake : click here
Pear Muffins  : click here
Raspberry Muffins : click here
Raspberry Cheesecake : click here

Petite après-midi détendue entre amis. Ajoutez à cela une petite envie d'Amérique, et voilà ce que cela donne : une tea-party made in USA. Ah, ça, c'est sûr qu'on était très loin du High Tea typiquement British, mais c'était tellement moins guindé et tellement plus convivial !!  Adultes et enfants y ont trouvé leur bonheur.
J'en profite pour partager avec vous la fameuse recette de Brownie de Christophe Felder (un pâtissier renommé, pour ceux qui découvrent ce nom). A noter que lui, rajoute une ganache par-dessus, mais la présence de nombreux enfants m'a retenue, le brownie aurait été trop trop "chocolat noir" à leur goût.
Sur la photo, une part de Caramel Cake, de Brownie, un muffin aux poires/glaçage café, un muffin aux framboises/glaçage girly et un petit cheesecake au coulis de framboises.Enjoy !
Mes recettes :
Caramel Cake : cliquez ici
Muffins poires : cliquez ici
Muffins framboises : cliquez ici
Cheesecake coulis de framboises : cliquez ici

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Christophe Felder's Brownie
3.2 oz dark chocolate (70% cocoa)
3/4 cup unsalted butter
3 egg yolks
3 egg whites
1/2 cup brown sugar, packed
1/2 cup granulated sugar
1/4 cup all purpose flour
2 tbsp cocoa powder (unsweetened)
2/3 cup walnuts, coarsely chopped
Ganache (optional, but certainly delicious)
5.2 oz dark chocolate (70% cocoa)
5 fl oz liquid whipping cream
1 tsp unsalted butter, softened

Preheat oven 350°F.
Line a rectangular pan (8-in x 11-in x 2 in, or approaching )with parchment paper.
Sift flour and cocoa powder. Whipp egg whites until not too stiff.
Melt chocolate and butter in the micro-wave two minutes over medium poer (500W). Mix. Stir in egg yolks, brown and granulated sugars. Mix again.
Add flour and cocoa, chopped walnuts and egg whites. Mix carefully and pour the batter into the prepared pan.
Bake for 20 to 25 minutes.
For the ganache :
Coarsely chop chocolate and arrange in a mixing bowl. Heat liquid whipping cream in a sauce pan and bring to a boil. Pour heated cream over chocolate in the mixing bowl in 3 steps, mixing carefully between ech step.
Spread ganache over cooled brownie. Let sit in the fridge for at least 15 minutes.
Using a sieve, coat brownie with cocoa powder, then cut into squares and serve.

Le Brownie de Christophe Felder
90g de chocolat à 70% de cacao
170g de beurre
3 jaunes d'oeufs
3 blancs d'oeufs
115g de cassonade
115g de sucre semoule
40g de farine
10g de cacao amer en poudre
75g de cerneaux de noix hachés
Ganache (facultative, mais certainement délicieuse)
150g de chocolat à 70%
15cl de crème liquide
1 cc de beurre, pommade

Préchauffer le four à 180°C.Chemiser un plat rectangulaire de 20x30cm de papier sulfurisé.
Tamiser la farine avec le cacao.Monter les blancs en neige souple.
Faire fondre le chocolat et le beurre. Pour moi, micro-onde puissance moyenne (500W) pendant 2 minutes. Mélanger.Incorporer les jaunes d'oeufs, la cassonade et le sucre.Mélanger de nouveau.
Incorporer la farine tamisée avec le cacao, les noix hachées et les blancs d'oeufs montés.Mélanger délicatement et verser dans le moule préparé.
Enfourner de 20 à 25 minutes.
Pour la ganache : Hacher le chocolat et le mettre dans un saladier résistant à la chaleur. Dans une casserole, faire bouillir la crème liquide et la verser sur le chocolat en trois fois. Mélanger.Etaler sur le brownie et laisser prendre au frigo pendant 15 minutes.
Servir coupé en carrés et saupoudré d'une fine couche de cacao à l'aide d'une passoire fine.


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